Търсене в този блог

четвъртък, юли 23, 2020

И сега кво, червените ли искате да дойдат на власт?





 
Не може цял живот да караш с едни и същи номера от селските вечеринки. Наше село на такива като тебе им викат „Плашипут*рник“.  Ама вече така и бабичките на село не може да плашиш. Плашиш само тия дето са на партийната хранилка и са ръце заврени в задника, защото за нищо друго не стават като им се наложи да си търсят друга работа.

Време беше да разбереш че не си много умен а народа ни по бавно загрява. Бавно, бавно ама вече му кипна. Като пожарникар трябва да знаеш че телата които бавно загряват много трудно изстиват после. Трябва и да знаеш че загряването след момента на образуването на пара е много опасно. Парата като няма как да се изпусне предизвиква взрив. С жалките си селски номера няма как да изпуснеш насъбралата се пара. 

Тоя номер, ще уволня трима министри, ама не точно сега… ще ти свършат работа точно колкото опитите да очерниш народа на протеста. То първо бяха платени, после Черепа ги ръководил, накрая станаха „тинята на обществото“.

Очернянето не помогна. Не помогнаха плашилата които вадехте всеки път когато ви търсеха сметка. „И сега кво, червените ли искате да дойдат на власт“, вече не върши работа.  Не свършиха работа заплахите от страна на Томислав Дончев, че можете да спечелите гражданска война. С вашите умения и „Не се сърди човече“ не можете да спечелите. 

Може да сте генерал но не сте военен генерал. Полицията действа от позиция на пълно превъзходство на силата. Десетки тежковъоръжени барети действат срещу няколко умрели от страх бандити. На вас и мисленето ви е такова. Ако бяхте военен генерал щяхте да знаете че противника НИКОГА не се подценява. В момента когато несъгласните станат за тебе „тинята на обществото“, ти си загубен.

Искаш още да управляваш. С кого ще управляваш?

С Каскета, който се самозабравя. Той ти подпали фитила. И той като тебе се самозабравя.
Пак ще се върна на армията. В армията възпитават че президента, знамето и герба са символите на държавата. Не може само заради подозрения да погазваш символите на народа. Е за това хората са по площадите.

И последно. Двайсет годишните на площадите са от поколението Z. Ако не беше се обграждал с послушковци, а с професионалисти, щеше да знаеш че това не са младите от предните протести. Тия са друго поколение. Със всичките си добри и лоши страни. Тия обаче няма как да ги уплашиш. Няма как да ги излъжеш. Не може Шиши да им промива мозъците с огромната си медийна власт. Защо? Питай някой от тия покрай тебе. Може пък и да знаят защо.

Няма коментари: