Търсене в този блог

понеделник, юли 13, 2020

Лицемерие или откровена простотия?




Бойко Борисов наистина ли не разбира защо хората са на улицата? Не знае защо хората напускат земята на дедите си?

Слушам му изявленията и се чудя тъп ли е, народа ли мисли за много прост. След като излязоха записите за простата кържалийска п++ка, си мисля че просто се прави  на „ударен зад врата“, пък ако мине…мине.

Той не водил войни. Той строил. Построил повече магистрали от Живков. И не разбира защо народа е недоволен и протестира.

Абе, Вие защо сте недоволни?!

Хората мирно си строят и тихичко  си крадат. Грабителите нямат нужда от конфликти. Те бързат да награбят колкото може. Толкова много не искат война че са готови да унищожат всеки който им е на пътя. Демокрацията и свободата на словото не са съвсем удобни.  Крадеца се нуждае от спокойствие и затъмнение.

Нищо не се е променило от 90те години насам. Когато няма какво да се граби от държавата почва да се граби народа. Преди мутрите бяха с бухалки, сега се заимаха и ги смениха с прокурорска власт. Всичко си е наред, само народа да си мълчи в блатото.

Та за магистралите и европейските пари.  Борисов може би не знае че се правят от едни и същи фирми и едни и същи печелят поръчките. Ама кой какво е откраднал и че народа рови по кошчетата не е важно. Важно е че е построил повече от Живков и народа трябва да се радва или да понася бухалката.

В България най-уважаваната професия е да си крадец на еврофондове. Не за друго а защото не всеки може. Може само тоя дето си е платил на батковците с бухалките… или с прокуратурата.

Никой от времето на Аспарух не е крал толкова, колкото обръча ГЕРБ.

Малка разлика обаче.
Аспарух е откраднал от Византия земя за народа си и я е защитавал с кръв. ГЕРБ краде от народа си и заграбеното защитава с кръв но не своята. С кръвта и живота на народа си.

Няма коментари: