Търсене в този блог

събота, юни 27, 2020

Кръчмите са по важни от училищата




Някога имаше вицове, че си честитим банята, все едно се къпем един път в годината.
Това беше майтап, но сега не е майтап че кръчмите отварят по рано от училищата. За управляващите е по важно да се ходи на кръчма, от колкото на училище. Нищо чудно. Прост и неук народ по лесно се манипулира.

За пример не е необходимо много да се търси. Достатъчно е да се извадят данните за заразените от корона вирус и в интернет да се прочетат съобщенията. 

Управляващите са като търговец, на който кантара показва два килограма картофи, но той всеки път ви убеждава че са я три, я четири. Все едно сте слепи и не виждате какво показва кантара. Точно така е сляп неукият човек.

Ще дам пример за последните няколко дни, за които се твърди че имаме нов пик на зараза и ни надянаха маските като юлари.

24 юни 2020 г.
130 от изследваните през денонощието 2946 проби са с положителен резултат.
4.4% от изследваните.
Министерският съвет удължи извънредната епидемична обстановка до 15 юли.
25 юни 2020 г.
Новите доказани случаи на COVID-19 са 128 при направени 3016 теста.
4.2% от изследваните
26 юни 2020 г.
Доказани са нови 166 случая на COVID-19 в България при изследвани 2775 проби.
5.1% от изследваните

В началото не съобщаваха за броя на тестваните но в началото на май имаше по 40-50 случая на ден. Първия внос на тестове се говореше за 500 броя. Ако са правили по 200 теста на ден заразените ще са били 8-10% от тестваните. Т.е. два пъти повече.
Никога когато казват процент не казват на каква база е. След това медиите подемат информацията и става масова дезинформация. 

Ето за това да се ходи на кръчма е по важно от да се ходи на училище. За да не знае съвременното поколение един прост процент да сметне и да вярва на всичко каквото му казват. Уплашеният човек е покорен човек.

Същото е и за маските. Специалистите от цял свят казват че могат повече вреда да нанесат от колкото полза. И тогава защо ни зачулиха? Пак поради същата причина. Мущровката включва страх и подчинение. Някога това е бил единственият начин, в армията да научат простия и неграмотен селянин да се подчинява. Сега дисциплинират народа, докаран до невежество от образователната система и разни НПОта. Сега безпрекословно надяваме маските, а утре…

Народа като не може да смята процент, поне да се запита защо на работа някой трябва да работи и да се поти с маска, а народните представители стоят без маски в Народното Събрание.

Защо премиера и главния прокурор примерно дават интервюта без маски. Народа обаче не пита…
Не пита и защо същите кръчми са с 10% ДДС а лекарствата са с 20%. Децата и пенсионерите не са по важни от кръчмите. Бойко се надява да вземе данъци от кръчмите, а децата и болните пенсионери само му изяждат бюджета.  

Е такава е работата. Стана като едно време. Знания не се дават а се „крадат“. До там стигнахме, че ако разчитаме на образованието и не се самообучаваме, ще има още много да ни лъжат.

Няма коментари: